Ondernemer aan het woord

Auteur: Edwin,van Drunen

Aan het woord:

DAMIE VAN VIANEN, lid vanaf 1995

Toen Jan Schuurmans en Peter Pennings de Ondernemerskamer Vught oprichtten, hebben ze allerlei ondernemers gebeld met de vraag of ze lid wilden worden. Ik heb onmiddellijk JA gezegd. Ik had mijn bedrijf in Cromvoirt, maar wilde graag meer mensen leren kennen in Vught. Ik kom uit een aannemersfamilie, mijn twee opa’s waren allebei aannemers en ook mijn zoon heeft dit vak gekozen.

In het begin waren er zo’n 30 leden, denk ik. Meest ambachtelijke bedrijven. Inmiddels zijn er veel meer andere bedrijfstakken bij gekomen. IT, accountancy, reclame etc.

Ik had in 1995 een bedrijf met 130 werknemers. Door ziekte (vanaf 1996) heb ik dat bedrijf helaas in 2002 moeten verkopen. Ik ben altijd wel betrokken gebleven bij ondernemers en bij de OKV. Ik ben vaak samenwerkingen aangegaan en nu ben ik weer zelf begonnen met Van Vianen Beheer. Ik ben nu projectmatig bezig, zowel met woonhuizen als met bedrijfspanden.

Destijds ben ik gaan fietsen en een aantal jaren trainer geweest van Marianne Vos. Dat was een leuke tijd en goed voor mezelf én voor Marianne.

Maar al die jaren ben ik lid gebleven van de Ondernemerskamer. Ik sloeg ook bijna nooit een bijeenkomst over. Wat ik een groot voordeel vond van de OKV was dat het zo gemêleerd was. Er waren grote bedrijven bij, maar ook ZZP`ers en iedereen had gelijkwaardig contact met elkaar.

Ook een groot voordeel vind ik dat de burgemeester en wethouders altijd worden uitgenodigd. Dat zijn toch belangrijke contacten voor ons als ondernemers.

Altijd zijn er ontzettend leuke sprekers en evenementen geweest. Het allerleukst heb ik het bezoek gevonden aan de auto fabriek in Born, waar o.a. Mitsubishi auto’s werden geassembleerd. Machtig interessant. Maar wat me ook nog bijstaat is de komst van Pim Fortuin. Wat een spreker was die man. Maar ook de bijdragen van Erica Terpstra, Maarten van Rossum en Emile Roemer zijn me bijgebleven. Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn, maar dit soort sprekers verruimt je blik. En dat is wat je als ondernemers wilt. Je gaat niet achterover hangen, je wilt op de hoogte blijven.

Wat de OKV me ook heeft gebracht is fijne samenwerkingen met andere bedrijven. In mijn vak was bijvoorbeeld het contact met Tjeerd (AtenZijlstra Makelaars) en Edwin (De Creatieve Afdeling) enorm stimulerend.

Ik kijk dus met veel plezier terug op de laatste 25 jaar als lid van de Ondernemerskamer Vught en kan het iedereen aanraden!

Deel dit artikel

Meer berichten

Voorzitter Jos den Otter benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau
Geplaatst op 29-04-2024

Burgemeester Roderick van de Mortel heeft op vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan onze voorzitter Jos den Otter, waarbij hij werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast

Ondernemer aan het woord
Geplaatst op 04-03-2021

Een verhaal uit de vorige eeuw door bestuurslid Tjeerd Zijlstra Mijn lidmaatschap vanaf 1998 ‘Lidmaatschap sinds 1998’, dat is alweer een lange tijd terug. Het kwam zo. Mijn komst naar Brabant en de

Onze ondernemers in coronatijd (2)
Geplaatst op 06-05-2020

Bart van Kuijk, Vakutrans Bart van Kuijk heeft samen met zijn broer (Coen van Kuijk) in Helvoirt een Transportbedrijf: Van Kuijk Groep. Het bedrijf bestaat uit verschillende takken (veelal agrarisch gerelateerd, 30% industrieel