Verslag over Strijp van Ton de Kort van TDK Tekst:

Eindhoven is ook best leuk …

Hoewel mijn favoriete voetbalclub uit Eindhoven komt, kom ik zélf eigenlijk maar weinig in de stad. Om te shoppen is Den Bosch dichterbij en zakelijk doe ik meer in Tilburg en Breda. Toen de Ondernemerskamer Vught dan ook de kans bood om mee op bezoek te gaan naar Strijp-S en Strijp-T hoefde ik niet lang na te denken. Want dat zijn immers gebieden waar Tilburg met de Spoorzone, Den Bosch met de Tramkade en Vught met Fort Isabella nog véél van kunnen leren.

Het werd een inspirerend uitstapje, zoals ik op voorhand al wel verwacht c.q. gehoopt had. Vanaf het roemruchte Strijps Bultje belandden we met een eigenlijk té klein gezelschap in het Veemgebouw op Strijp-S. Daar was het aan de méér dan bevlogen Peter Kentie (kent-ie Eindhoven? Ja, dat kent-ie) om ons mee te nemen in de rijke historie van de familie Philips, de transformatie van de voormalige Philips-gebouwen naar Strijp-S en -T én de naam en faam die dit bruisende gebied wereldwijd heeft opgebouwd. Als klap op de vuurpijl legde de citymarketeer pur sang haarfijn uit hoe Eindhoven aan zijn opvallende beeldmerk (de vibes) is gekomen en hoe breed dat gedragen wordt.

 

Sietske Aussems, dochter van de al even visionaire Trudo-directeur Thom, nam het stokje over en liet zien dat Strijp steeds meer een bijzondere combinatie van werken en wonen aan het worden is, eigenlijk continu in beweging. Dat mochten we vervolgens in drie groepen zélf gaan ervaren, waarbij onder andere een dakterras op Strijp-T, vershal Het Veem (waar ik zéker op korte termijn ga eten) en winkelcentrum Urban Shopper werden aangedaan. Ook de afsluiting van een erg geslaagde middag was in stijl: met een hapje en een drankje bij Keukenconfessies. Mijn confessie: dit OKV-uitje smaakte naar méér!